Tygodniowy jadłospis

14 wrzesień 2020

Jadłospis od 04.05 do 07.05.2021

4.05.2021

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Barszcz czerwony z ziemniakami

300

130

Seler, prod. mleczne

 
 

Makaron z serem i cynamonem

150

170

Gluten, prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

5.05.2021

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Krem z białych warzyw z grzankami

300

141

Seler, prod. mleczne

 
 

Gulasz wieprzowy

120

160

Gluten,

 
 

Kasza

150

400

Gluten

 
 

Sur. Z białej kapusty.

110

60

   
 

Kompot

200

77

   

6.03.2021

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 

Koperkowa z makaronem

300

110

Seler, prod. mleczne, gluten

 

Gołąbki w sosie pomidorowym

150

160

Gluten, jaja, prod. mleczne

 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 

Kompot

200

77

 

7.05.2021

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 

Zalewajka

300

390

Seler, gluten

 

Racuchy z jabłkami

150

170

Gluten, jaja, prod. mleczne

 

Kompot

200

77

 

Wykonawca: Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.