Tygodniowy jadłospis

14 wrzesień 2020

Jadłospis od 24.01 do 28.01.2022

24.01.2022

Poniedziałek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Krupnik

300

276

Seler, gluten

 
 

Makaron z sosem truskawkowym

150

170

Gluten, prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

25.01.2022

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Pomidorowa z makaronem

300

250

Gluten, seler, prod. mleczne

 
 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 
 

Filet z kurczaka panierowany

120

150

Jaja,

 
 

Sur. Z marchwi

100

60

   
 

Kompot

200

77

   

26.01.2022

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Grochówka

300

147

Gluten, seler

 
 

Naleśniki z białym serem

150

300

Jaja, prod. mleczne,

 
 

Kompot

200

77

   

27.01.2022

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Barszcz czer. z ziem.

300

140

Seler, prod. mleczne

 
 

Pizza

200

500

Prod. mleczne, gluten

 
 

Kompot

200

77

   

28.01.2022

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Koperkowa z ryżem

300

110

Kopytka z sosem pieczarkowym

 
 

Paluszki rybne

100

170

Gluten

 
 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 
 

Sur. Z kiszonej kapusty

100

60

   
 

Kompot

200

77

   

Wykonawca: Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.