Jadłospis od 20.06 do 23.06.2022
20.06.2022 |
Poniedziałek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Zalewajka |
300 |
390 |
Seler, gluten |
||
Makaron z sosem truskawkowym |
150 |
170 |
Gluten, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
21.06.2022 |
Wtorek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Jarzynowa |
300 |
150 |
Seler, gluten, prod. mleczne |
||
Gulasz wieprzowy |
120 |
160 |
Gluten |
||
Kasza jęczmienna |
150 |
200 |
Gluten |
||
Ogórki |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
22.06.2022 |
Środa |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Pomidorowa z makaronem |
300 |
250 |
Gluten, seler, prod. mleczne |
||
Paluszki rybne |
100 |
170 |
Gluten |
||
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
||
Sur. Z kiszonej kapisty |
100 |
50 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
23.06.2022 |
Czwartek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Krupnik |
300 |
276 |
Seler, gluten |
||
Kurczak curry z ryżem |
250 |
240 |
Gluten, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
Wykonawca: Dyrekcja:
Dokładny skład produktów u wykonawcy.
Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.
Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.