Tygodniowy jadłospis

14 wrzesień 2020

Jadłospis od 18.01 do 22.01.2021

18.01.2021

Poniedziałek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Krupnik

300

276

Seler, gluten

 
 

Makaron z sosem truskawkowym

150

170

Gluten, prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

19.01.2021

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Rosół z makaronem

300

450

Gluten, seler

 
 

Kotlet mielony

125

260

Gluten, jaja

 
 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 
 

Buraczki

100

55

   
 

Kompot

200

77

   

20.01.2021

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Zalewajka

300

390

Seler, gluten

 
 

Kopytka z masłem

200

280

Gluten, Jaja

 
 

Kompot

200

77

   

21.01.2021

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 

Pomidorowa z makaronem

300

250

Gluten, seler, prod. mleczne

 

Kotlet drobiowy

200

400

Gluten, jaja

 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 

Sur. Z marchwi

100

50

 
 

Kompot

200

77

 

22.01.2021

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 

Serowa z grzankami

300

110

Seler, prod. mleczne, gluten

 

Spaghetti

210

200

Gluten, jaja

 

Kompot

200

77

 

Wykonawca: Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.