Tygodniowy jadłospis

14 wrzesień 2020

Jadłospis od 22.02 do 26.02.2021

22.02.2021

Poniedziałek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Kalafiorowa z ziemniakami

300

169

Seler, prod. mleczne

 
 

Ryż z jabłkiem i cynamonem

200

250

Prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

23.02.2021

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Pomidorowa z makaronem

300

250

Gluten, Seler, prod. mleczne

 
 

Schabowy

100

230

Jaja, Gluten

 
 

Ziemniaki

200

150

Prod. mleczne

 
 

Sur. Z białej kapusty

110

60

   
 

Kompot

200

77

   

24.02.2021

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Krupnik

300

276

Seler, Gluten

 
 

Naleśniki z serem

260

455

Jaja, prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

25.02.2021

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 

Jarzynowa

300

115

Seler, gluten, prod. mleczne

 

Gulasz wieprzowy

120

160

gluten

 

Kasza jęczmienna

150

400

Gluten

 

Ogórek kiszony

100

60

 
 

Kompot

200

77

 

26.02.2021

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 

Pieczarkowa z makaronem

300

110

Seler, prod. mleczne, gluten

 

Kotlet rybny

110

170

Gluten, jaja

 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 

Sur. Z kiszonej kapusty

100

62

 
 

Kompot

200

77

 

Wykonawca: Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.