Jadłospis od 18.01 do 22.01.2021
18.01.2021 |
Poniedziałek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Krupnik |
300 |
276 |
Seler, gluten |
||
Makaron z sosem truskawkowym |
150 |
170 |
Gluten, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
19.01.2021 |
Wtorek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Rosół z makaronem |
300 |
450 |
Gluten, seler |
||
Kotlet mielony |
125 |
260 |
Gluten, jaja |
||
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
||
Buraczki |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
20.01.2021 |
Środa |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Zalewajka |
300 |
390 |
Seler, gluten |
||
Kopytka z masłem |
200 |
280 |
Gluten, Jaja |
||
Kompot |
200 |
77 |
21.01.2021 |
Czwartek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
Pomidorowa z makaronem |
300 |
250 |
Gluten, seler, prod. mleczne |
|
Kotlet drobiowy |
200 |
400 |
Gluten, jaja |
|
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
|
Sur. Z marchwi |
100 |
50 |
||
Kompot |
200 |
77 |
22.01.2021 |
Piątek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
Serowa z grzankami |
300 |
110 |
Seler, prod. mleczne, gluten |
|
Spaghetti |
210 |
200 |
Gluten, jaja |
|
Kompot |
200 |
77 |
Wykonawca: Dyrekcja:
Dokładny skład produktów u wykonawcy.
Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.
Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.